Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-07-2019
Przyszedł czas na bób! Jedni go kochają, inni nie lubią i już! A ja? Uwielbiam! Bo jest bardzo pożywnym, wielofunkcyjnym strączkiem. No a wiadomo, że strączki dają moc. Tutaj w lekkiej i jakże letniej odsłonie tak, aby smakował jak nigdy dotąd!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Składniki
Zagotuj wodę, wrzuć bób do wrzątku. Gotuj około 8-10 minut.
Wyłuskaj bób, zdejmij twardą osłonkę.
Pokój pomidorki na połówki, bazylię pokój na paski.
Połącz bób, pomidorki i bazylię.
Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno pokrój, połącz bobem i pomidorkami.
Dodaj oliwę, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Możesz dodać drobno pokrojone, suszone pomidory. Wymieszaj.
Podaj sałatkę jako osobne danie lub dodatek do obiadu.