Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie źródło białka roślinnego.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 510
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 510
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 263
Składniki
Boczek pokroić w cienkie plastry a następnie w "zapałki". Zrumienić na silnym ogniu.
Bób ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Przelać na sicie zimną wody i obrać ze skórki.
Przełożyć do głębokiej miski, posilić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i masło. Delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć zrumieniony boczek.