Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa główne składniki oraz kilka przypraw i mamy sałatkę na PIĄTKĘ.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 59
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 998
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 60
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 59
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 998
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Kapustę białą szatkujemy. Ja lubię gdy kapusta jest pocięta bardzo cienko.
To samo robimy z marchewką. Dodajemy, mieszamy i zalewamy wrzątkiem by była pokryta wodą w całości. Parzymy całość około 20-30 minut. Po tym czasie odsączamy kapustę i studzimy. Dodajemy sól, cukier oraz ocet ryżowy, całość mieszamy i odstawiamy na około 2 godziny.
Nie dodajemy pieprzu oraz innych ziół bo to będzie już inna sałatka. A teraz to tylko smacznego.