Sałatka z awokado, jajkiem i wędzonym łososiem

Sałatka z awokado, jajkiem i wędzonym łososiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Rozpływająca się w ustach sałateczka, efektownie podana w łupinie z awokado:) Doskonale sprawdza się na przyjęciach.

Składniki

  • 1 awokado
  • 1 duże jajko
  • 50 g wędzonego łososia
  • 1/4 ogórka zielonego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Przygotowanie

  1. Jajko gotujemy na twardo. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i drążymy miąższ, pozostawiając około 1 cm warstwę. Wydrążony miąższ skrapiamy sokiem z cytryny i gnieciemy widelcem. Ugotowane jajko, obrany ogórek oraz łososia kroimy w drobną kostkę i dodajemy do awokado. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie delikatnie mieszamy. Nakładamy do łupin z awokado i obsypujemy posiekanym szczypiorkiem.
    SMACZNEGO:)

Komentarze do przepisu (4)

Futka 27 kwietnia 2014
Pyszności! U mnie dzisiaj też łosoś :)
Konto usunięte 28 kwietnia 2014
super pomysł:)
figg 01 maja 2014
Pomysł fakt ciekawy, może wreszcie skuszę się na spróbowanie awokado:-))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 awokado
  • 1 duże jajko
  • 50 g wędzonego łososia
  • 1/4 ogórka zielonego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
Składniki