Sałatka z awokado i mozzarellą

Sałatka z awokado i mozzarellą
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Futka
Lekka, pyszna i banalnie prosta w przygotowaniu sałatka z awokado i mozzarellą to świetny wybór na zdrową kolację lub pożywny lunch. Sałatka jest pełna kolorów, smaków i wartości odżywczych.

Składniki

  • 1 garść mixu sałat
  • 1 garść szpinaku baby
  • 1 awokado hass
  • 1 szklanka pomidorków black cherry
  • 150 g kulek mozzarelli
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 0,5 łyżeczki miodu
  • sok z połowy limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w półplasterki, które skrapiamy od razu sokiem z limonki, aby nie ściemniały. Na talerzach układamy mix sałat, szpinak baby, kulki mozzarelli, przekrojone na pół pomidorki black cherry i plastry awokado, które dodatkowo smarujemy płynnym miodem. Całość posypujemy orzeszkami pini oraz skrapiamy oliwą z oliwek doprawioną solą i pieprzem.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (11)

slodkisentyment 28 lutego
Przepiękna i smakowita :)
Nevermore 29 lutego
SUPEROS, jak zresztą tradycyjnie :) Pyszne jedzonko, a ten szpinak, a zwłaszcza black cherry - MIODZIO :D
W tym... Czytaj całość »
SUPEROS, jak zresztą tradycyjnie :) Pyszne jedzonko, a ten szpinak, a zwłaszcza black cherry - MIODZIO :D
W tym roku powrót pod "szkłem" do tych pomidorów, bo są pyszne :)
Maudie 29 lutego
Pyszna,zdrowa i kolorowa:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 garść mixu sałat
  • 1 garść szpinaku baby
  • 1 awokado hass
  • 1 szklanka pomidorków black cherry
  • 150 g kulek mozzarelli
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 0,5 łyżeczki miodu
  • sok z połowy limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • sól do smaku
Składniki