Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka sałatka z dodatkiem orzechów włoskich i cytryny
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3299
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3299
Składniki
Przygotować sos: Do miski wlać 4 łyżki oliwy z oliwek i dodać 1 łyżkę miodu. Dokładnie połączyć. Z cytryny wycisnąć 2 łyżki soku. Dosypać po szczypcie soli i curry. Dokładnie wymieszać, aby sos uzyskał jednolitą konsystencję.
Awokado umyć, obrać ze skórki i pokroić w średniej wielkości kostkę. Z cytryny wycisnąć resztę soku i obtoczyć w nim kawałki owoców, aby nie ściemniały. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Orzechy włoskie drobno posiekać.
Liście sałat dokładnie umyć i przełożyć do dużej miski. Na wierzchu ułożyć pokrojone awokado i pomidory. Posypać posiekanymi orzechami. Sałatkę polać wcześniej przygotowanym sosem.