Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekką, świeżą i soczystą sałatkę z arbuzem, zielonym ogórkiem oraz serem feta. To prosty i szybki sposób na zdrową przekąskę, a także drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 123
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 383
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 91
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 106
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 123
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 383
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 91
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 106
Składniki
Miąższ arbuza kroimy na mniejsze kawałki lub wydrążamy je za pomocą małej foremki. Ogórka i ser feta kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki. Na talerze wykładamy liście rukoli i mięty oraz wszystkie pozostałe składniki.
Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z cytryny, syrop z agawy oraz dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Słoiczek zakręcamy i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przez podaniem.
Sos do sałatki możecie dosłodzić także miodem lub syropem daktylowym. PRZYGOTOWANIE SAŁATKI W LUNCHBOXIE: Jeśli sałatkę przygotowujecie w lunch boxie, to spakujcie osobno sos (np. w małym słoiczku) i dodajcie do pozostałych składników dopiero przez konsumpcją.