Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka łącząca w sobie różne smaki i faktury. Idealnie sprawdzi się jako mała przekąska w ciągu dnia, można podać ją również jako chrupiący dodatek do dań z grilla. Jest lekka, orzeźwiająca i bardzo smaczna.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 161
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 311
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 518
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 875
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 161
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 311
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 518
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 875
Składniki
Arbuza początkowo kroimy w cienkie plasterki, odcinamy skórę. Następnie kroimy w kostkę i usuwamy ewentualne pestki.
Ogórka myjemy, przecinamy wzdłuż na pół i kroimy w półplasterki.
Oliwki odcedzamy z zalewy i przecinamy na pół.
Ser feta kroimy w kostkę.
Sałatę płuczemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Sałatkę z arbuzem i fetą skrapiamy sokiem z limonki i polewamy oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy ziarnami słonecznika.