Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do wszystkiego, ale wydaje mi się, że dobrze podkreśla smak delikatnie przyprawionej ryby. Jeśli doceniasz naturalne smaki i nie używasz sztucznych przypraw, to pewnie zrozumiesz o co chodzi.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Do mixu sałat dodaj ananas pokrojony w niewielką kostkę i wymieszaj. Ser pokrój w cieniutkie plasterki w kształcie kwadracików - trochę na kształt makaronu łazanek i posyp nim sałatkę. Na koniec posyp to ziarnami słonecznika lub mieszanką ziaren do sałatek. Przed samym podaniem polej sałatkę sosem z oliwy zmieszanej z sokiem z cytryny i niewielką ilością wody.
Sałatka jest delikatna, ale ananas dodaje jej aromatu, dlatego to właśnie on jest głównym smakiem tej sałatki. Najwięcej czasu w przygotowaniu zajmuje obieranie tego kluczowego dodatku, a więc warto mieć w pamięci ten wariant sałatki do ryby :) prosty ale przepyszny!