Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach suszonych pomidorów i zielone liście rukoli przywodzą na myśl słoneczne dni minionego niestety już lata...
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą żeby się nie kleił.
Suszone pomidory, najlepiej własnej produkcji, pokroić w paski, dorzucić do ostygniętego makaronu. Pomidory nie odsączać z oliwy.
Do makaronu z pomidorami dodać poszarpaną rukolę. Jeśli komuś nie odpowiada specyficzny smak rukoli, może dodać roszponkę, jest zdecydowanie łagodniejsza.
Wymieszaną sałatkę posypać uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Smacznego:)