Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Choć na pierwsze nowalijki trzeba jeszcze trochę poczekać, czas najwyższy zastąpić w diecie tłuste, rozgrzewające dania (krzepiące zimą) lekkimi, pełnymi witamin sałatkami. Taka sałatka wiosenna to świetny pomysł na każdy posiłek. Podana z ze świeżym pieczywem lub grzankami stanowi pożywne śniadanie, ale równie dobrze można połączyć ją pieczonymi ziemniakami i zjeść na obiad. Serek jest dobrym źródłem białka, więc takie danie obejdzie się bez tłustego kotleta. Poniższy przepis to podstawowy wariant sałatki warzywnej z serkiem wiejskim. Możesz wzbogacać ją o inne składniki i doprawić wedle uznania.
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4477
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 89
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 527
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4477
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 89
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 527
Składniki
Umyj ogórki, pomidora i paprykę. Ogórka pokrój w półplasterki (jeśli ma ładną, jędrną skórkę, nie musisz go wcześniej obierać). Z papryki usuń gniazdo nasienne i pokrój ją w kostkę. Na podobnej wielkości kawałki pokrój pomidora. Rzodkiewki pokrój w kostkę. Obierz cebulę i pokrój dość drobno. Posiekaj szczypiorek, Umieść wszystkie warzywa w misce i wymieszaj,
Odsącz serek wiejski ze śmietanki. Dodaj granulki do warzyw. Śmietankę połącz z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Wymieszaj sos z sałatką. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by „przegryzły się” smaki.