Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem

Sałatka wielowarstwowa z tuńczykiem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Tuńczyk idealnie nadaje się do warstwowych sałatek bo, moim zdaniem, urozmaica ich smak ;)

Składniki

  • fasola czerwona konserwowa 1 puszka
  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • jaja na twardo 6 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • ser żółty 100 g
  • jogurt grecki 3 łyżki
  • majonez 4 łyżki
  • musztarda sarepska 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • kukurydza konserwowa 1 puszka

Przygotowanie

  1. Na dnie wysokiej miski wyłożyć odcedzoną kukurydzę. Następnie dodać białka starte na dużych oczkach i odcedzoną czerwoną fasolkę. Jogurt wymieszać z majonezem, musztarda i przyprawami. Na warstwę fasolki przelać część przygotowanego sosu i wyłożyć tuńczyka. Następnie starte na dużych oczkach żółtka i odcedzony groszek zielony. Zalać pozostałym sosem.

  2. Na wierzch zetrzeć ser na dużych oczkach. Przed podaniem schłodzić.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 23 maja
tuńczyk najlepszy :)
Składniki
  • fasola czerwona konserwowa 1 puszka
  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • jaja na twardo 6 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • ser żółty 100 g
  • jogurt grecki 3 łyżki
  • majonez 4 łyżki
  • musztarda sarepska 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
Składniki