Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, pyszna i aromatyczna, taka właśnie jest sałatka z fasolą i pieczarkami. Dodatek ulubionego żółtego sera oraz żółtek znacznie urozmaica jej smak. Możesz użyć w tym przepisie zarówno podsmażonych wcześniej pieczarek, jak i konserwowych.
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 23
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 61
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 303
Składniki
Na początku jajka ugotuj na twardo, czyli zostaw w gotującej się wodzie na około 10 minut od momentu wrzenia. Po tym czasie obierz je ze skorupek, posiekaj w kostkę i przełóż do dużej miski. Kukurydzę konserwową i fasolę odsącz z zalewy. Dodaj do jajek. Pieczarki pokrój w plasterki i dołóż do pozostałych składników.
Ser pokrój w kostkę. Przełóż do miski. Szynkę pokrój w drobną kostkę Cebulę białą umyj, osusz i posiekaj drobno. Dodaj do sałatki. Posól i popieprz sałatkę, wymieszaj składniki. Na koniec wymieszaj jogurt naturalny z majonezem, musztardą i koperkiem suszonym. Takim sosem polej wszystkie składniki i zamieszaj dokładnie. Odstaw do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.