Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiedeńska sałatka ziemniaczana to idealny dodatek do sznycla lub innych dań obiadowych. Można jeść ją również solo w formie przekąski. Zrobicie ją z zaledwie kilku prostych składników.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Następnie odcedź i odstaw do wystudzenia.
Wystudzone ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Cebule pokrój w drobną kostkę. Dodaj do ziemniaków.
Bulion połącz z musztardą, olejem i octem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszaj. Gotowym sosem polej sałatkę wiedeńską. Odstaw na godzinę, żeby smaki się przegryzły.
Przed podaniem sałatkę wiedeńską udekoruj świeżym koperkiem.