Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z dużą ilością warzyw jak i kaszy jest bogata w witaminy.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 103
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 103
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
Kaszę jęczmienną w saszetce ugotować wg przepisu, odcedzić i ostudzić. Seler, marchewkę, pietruszkę obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Groszek i kukurydzę wysypać na sito, aby odciekło z zalewy.
Wszystkie ugotowane warzywa oraz jabłka i ogórki obrane ze skóry, cebulę obraną z łupiny - drobno pokroić w kostkę i wrzucić je do przygotowanej miski.
Dodać odcedzoną kukurydzę i groszek oraz jajka pokrojone również w drobną kostkę. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Dodajemy majonez i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Przygotowaną sałatkę wykładamy na talerz i dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO