Sałatka warzywna z jajkami przepiórczymi

Sałatka warzywna z jajkami przepiórczymi
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Postanowiliśmy zrobić sałatkę w nowej wersji. W ten sposób podana, prezentuje się znacznie lepiej, a goście mogą dodawać swoje ulubione składniki i mieszać je na talerzu z sosem. Z pomocą przyszła nam Spiżarnia, dostarczając niesamowicie pyszne, a przede wszystkim ekologiczne, jajka przepiórcze.

Składniki

  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 4 kiszone ogórki
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 18 jajek przepiórczych
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka słodkiej musztardy
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
    Ziemniaki i marchew gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę, pamiętając by nie wymieszać składników.
    Ogórki kroimy w kostkę.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół.
    Cebulę siekamy.
    Majonez mieszamy z musztardą, śmietaną, cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.
    Składniki wykładamy w misce, każde osobno, na środek wylewamy sos.
    Podajemy schłodzone.

Komentarze do przepisu (5)

Maudie 07 stycznia 2019
Świetny pomysł na podanie sałatki :)W dodatku jajeczka przepiórcze..biorę i się częstuję :)
babcitereskiciasta 07 stycznia 2019
Pyszna kolorowa sałatka.:)
pelen_brzuszek 07 stycznia 2019
i każdy ma to co lubi, czemu ja na to nie wpadłam ;p
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 4 kiszone ogórki
  • 3 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 18 jajek przepiórczych
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka słodkiej musztardy
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
Składniki