Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka doskonała na każdą okazję.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 145
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 409
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 258
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 145
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 409
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 258
Składniki
Śledzie lekko przepłukać wodą. Pokroić w kostkę. Dokładnie wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, musztardą, olejem. Lekko doprawić pieprzem.
Śledzie przełożyć do miski. Posmarować majonezem. Ziemniaki ugotowane w mundurkach w osolonej wodzie obrać i ostudzić. Pokroić w kostkę. Przełożyć na warstwę śledziową. Ogórki pokroić w kosteczkę. Dodać do ziemniaków. Posmarować majonezem.
Buraki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na sałatkę Przesmarować ostatni raz majonezem.
Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę. Dodać na sałatkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Również przełożyć. Na wierzch posypać pokrojonym szczypiorkiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin.