Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka doskonała na każdą okazję.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Śledzie lekko przepłukać wodą. Pokroić w kostkę. Dokładnie wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, musztardą, olejem. Lekko doprawić pieprzem.
Śledzie przełożyć do miski. Posmarować majonezem. Ziemniaki ugotowane w mundurkach w osolonej wodzie obrać i ostudzić. Pokroić w kostkę. Przełożyć na warstwę śledziową. Ogórki pokroić w kosteczkę. Dodać do ziemniaków. Posmarować majonezem.
Buraki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na sałatkę Przesmarować ostatni raz majonezem.
Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę. Dodać na sałatkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Również przełożyć. Na wierzch posypać pokrojonym szczypiorkiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin.