Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-08-2023
Smaczna, prosta w przygotowaniu i pięknie prezentująca się sałatka, idealna na różne okazje, imprezy czy spotkania rodzinne.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 70
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 70
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 52
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Fasolkę i kukurydze odsącz na sicie. Cebule, ogórka, paprykę pokrój w kostkę . Kapustę pekińską pokrój w paski .
Na patelni rozgrzej olej, dodaj mięso mielone, dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego a następnie podsmaż na złoty kolor. Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.
Na dno salaterki daj dwie łyżki sosu, następnie pół woreczka ryżu, posmaruj łyżką sosu i układaj kolejno pozostałe składniki: mięso mielone czerwona cebula kukurydza ogórek zielony pół woreczka ryżu papryka czerwona fasolka czerwona Wierzch sałatki posmaruj pozostałym sosem i posyp kapustą pekińską . Sałatkę przed podanie wstaw do lodówki na jedną godzinę . Jeśli wolisz składniki sałatki możesz wymieszać, zamiast układać warstwowo .