Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca, smaczna sałatka Gyros podana z pasztecikami.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 138
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 274
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1795
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 304
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 138
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 274
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1795
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 304
Składniki
Filet kroimy w drobną kostkę cm/cm, przyprawiamy przyprawą Gyros i smażymy z odrobiną oleju. Po usmażeniu pozostawiamy do ostygnięcia. Kapustę kroimy w drobne wiórka delikatnie przyprawiając solą i pieprzem. Do kapusty dodajemy startą marchew na wiórka, zielony groszek, kukurydzę drobno pokrojone ogórki konserwowe, cebulę. Smarujemy cienką warstwę z ketchupu i majonezu i na nie układamy smażone kostki z fileta.
Powtarzamy kolejność warstw do skończenia składników. Zrobioną sałatkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Smacznego!!!