Sałatka warstwowa

Przepis dnia 2010-11-25
Sałatka warstwowa
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
zachwyt gości :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka i marchewkę bez obierania ugotować,mięso pokroić na małe kawałki i obtoczyć w mieszance curry i przyprawy do gyrosa i odstawić na parę minut,w tym czasie kroimy w kostkę ogórki,paprykę i cebulę a pora w cienkie talarki które następnie rękami roztrzepujemy na pojedyncze piórka i solimy.Wracamy do mięska smażymy porcjami na oleju na mocnym ogniu aby nie puściło soku na rumiano cały czas mieszając odstawiamy aby wystygło.Ugotowane jajka obieramy i osobno dajemy sobie żółtko i białko,białko kroimy w kosteczkę a żółtko scieramy na drobnej tarce.Ugotowane marchewki obieramy i scieramy na na grubszej tarce tak samo scieramy ser żółty.Bierzemy dużą szklaną salaterkę i układamy warstwami każdą warstwę przekładamy cienko majonezem odrobinę solimy i pieprzymy:białka,ogórki,ser,cebula ,mięsko,marchewka,por,żółtka i papryka,dekorujemy koperkiem i stawiamy na stół ku zachwyceniu gości.Życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (22)

lula21 24 listopada 2010
Super muszę spróbować ten żółty ser i papryka:)pozdrawiam
anetta73 24 listopada 2010
wyglada cudnie,swietny pomysl,na sobotnie popoludnie z przyjaciolmi....dzieki :]
wioleta333 24 listopada 2010
piękna kolorowa sałatka i napewno pyszna ....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki