Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi, jest tania, smaczna i ładnie się prezentuje na stole.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 113
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 192
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 482
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 113
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 192
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 482
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
W osobnych garnkach ugotować nieobrane warzywa. Każdy ze składników zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cebulką (koniecznie), olejem.
W szklanym naczyniu układać warstwami warzywa: buraki, ziemniaki, ogórek, marchew.Polać majonezem.
Jeśli ktoś lub , to można na buraki położyć warstwę świeżej, pokrojonej drobno cebuli a na nią położyć śledzie, dalej postępując jak wyżej. Jest to ciekawa propozycja na Wigilię.