Sałatka tuńczykowa

Sałatka tuńczykowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Furora z lat 90-tych

Składniki

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotowałam w lekko osolonej wodzie w proporcji 1 do 2,5, czyli szklanka kaszy na 2,5 szklanki wody. Gdy już woda została wchłonięta, wyłączyłam ogień i poczekałam jeszcze aż się uparuje sama w sobie.

    Do wystudzonej kaszy dodałam musztardę, kukurydzę, tuńczyka, sól i pieprz. Soli trzeba niewiele, tuńczyk i kasza już są słone.

  2. Sałatka jest bardzo syta, lubię ją na kolację, spotkanie ze znajomymi lub do pracy.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (24)

kucharka-amatorka 19 listopada 2018
Lubię sałatki, a z tuńczykiem szczególnie.
babcitereskiciasta 19 listopada 2018
Wspaniała sałatka, taką lubię.:)
Nevermore 19 listopada 2018
Taką sałatkę, to ja zawsze i wszędzie :)
Tuńczyk jest przepyszny :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki