Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam przyjemność podzielić się z Państwem przepisem ma elegancką i przepyszną sałatkę, która na pewno będzie królować na imprezowym, świątecznym stole. Również idealna na drugie śniadanie do pracy. Musisz koniecznie przygotować taką sałatkę.
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31853
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31853
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w drobną kostkę. Doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, bo przyprawa jest słona. Smażę na rozgrzanym oleju, po usmażeniu studzę.
2. Mini marchewki gotuję w osolonej wodzie. Warzywa myję, osuszam, z papryki usuwam nasiona, kroję w paseczki. Pomidory oraz ogórki kroję w kostkę. Cebulę obieram, drobno kroję. Warzywa przekładam do miski i dodaję mięso.
3. Majonez, jogurt oraz ketchup razem mieszam i dodaję do sałatki. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
4. Na około naczynia układam mix sałat, po środku układam sałatkę i dekoruję kuleczkami mozzarelli. 5. Chłodzę w lodówce.
6. Gotowe. 7. Smacznego.