Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowuję prawdziwą męską sałatkę. Serdeczny, smaczny, bardzo mięsisty i świeży. Wszyscy to pokochają
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Zagotuj mięso w osolonej wodzie i pozostaw do ostygnięcia w tej samej wodzie. Więc będzie soczysty. Podsmaż grzyby z cebulą w oleju roślinnym, soli i pozwól płynowi całkowicie odparować, a następnie ostygnij. Jajka ugotować.
Pokrój mięso i połowę połóż na dnie talerza (naczynia). Ja mam składana forma o średnicy 20 cm Smaruj każdą warstwę majonezem. Następnie włóż grzyby, ugotowane starte marchewki (1 marchewka pozostała do dekoracji). Marchewki mogą być lekko solone. Tarte żółtka (1 do pozostawienia do dekoracji). Następnie druga połowa mięsa, świeży ogórek, białka z tartych jaj. Udekoruj marchewką i żółtkiem, zieleniną. Smacznego