Sałatka śledziowo-jajeczna.

Sałatka śledziowo-jajeczna.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Polecam łasuchom śledzi:)

Składniki

  • matiasy 4 szt
  • jajka 5 szt
  • jabłko
  • cebula
  • majonez 2 łyżki
  • śmietana 12% 2-3 łyżki
  • pieprz do smaku
  • zielenina,co mamy pod ręką

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć około 2 godz.Jajka ugotować na twardo.

    Wymoczone śledzie osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić w grubszą kostkę.
    Jajka, jabłko,cebulę również pokroić w kostkę.

    Dodać majonez,śmietanę,pieprz i trochę zieleniny-wymieszać i dać do lodówki.
    Soli nie dajemy,gdyż śledzie wyrównają jej brak.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (9)

Nevermore 23 listopada 2017
KLASYKA wiecznie żywa, pycha :))

Dobrze, że bez twarogu, Monika "kupi" bez problemu hehehe.
GREGORHSPEED 23 listopada 2017
Kocham <3
Bellapi 24 listopada 2017
<3 :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • matiasy 4 szt
  • jajka 5 szt
  • jabłko
  • cebula
  • majonez 2 łyżki
  • śmietana 12% 2-3 łyżki
  • pieprz do smaku
  • zielenina,co mamy pod ręką
Składniki