Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i bardzo prosta sałatka ze śledzia w oleju i ziemniaków. Charakteru i koloru dodaje jej musztarda francuska.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1092
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1092
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, po lekkim ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Jeśli robię sałatkę z połowy porcji, to gotuję ziemniaki w mikrofali - jest dużo szybciej. Grzyby płuczemy. Jajka gotujemy na twardo. Śledzie kroimy w paseczki, ogórka, jajka i grzyby w kostkę. Łączymy ziemniaki, śledzia, jajka, ogórka, grzyby, groszek, majonez i musztardę, Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę do przegryzienia. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, aby smaki dobrze się połączyły.