Sałatka śledziowa z groszkiem

Sałatka śledziowa z groszkiem
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Katrinaa
śledzie z dodatkiem zielonego groszku, jajka, jabłka oraz cebuli w majonezowo - jogurtowym sosie z dodatkiem musztardy

Składniki

  • Filety śledziowe a’la Matias w oleju 2 op.
  • 1 puszka groszku
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 1 duże jabłko
  • Natka koperku
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy

Przygotowanie

  1. Śledzie wypłukać pod zimną wodą, następnie wymoczyć w wodzie przez ok pół godz. Jeśli dalej będą zbyt słone czynność powtórzyć. Gotowe, osuszone śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kosteczkę. Cebule obrać i pokroić w małą kostkę. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Groszek odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Wszystkie składniki wrzucić do miski i wymieszać z sosem.

Komentarze do przepisu (3)

MadziaU 14 lutego
Zapowiada się pysznie.
rosynka 14 lutego
Bardzo fajny przepis, konecznie do zrobienia.
Prosze powiedziec ile filetow jest w jednym opakowaniu? Zgory... Czytaj całość »
Bardzo fajny przepis, konecznie do zrobienia.
Prosze powiedziec ile filetow jest w jednym opakowaniu? Zgory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.
Katrinaa 14 lutego
W jednym opakowaniu są ok 3 filety. Opakowanie ma 220g. Dziękuje i pozdrawiam :)
Składniki
  • Filety śledziowe a’la Matias w oleju 2 op.
  • 1 puszka groszku
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 1 duże jabłko
  • Natka koperku
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
Składniki