Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie śledzia , buraka cebuli i jabłka z którego wychodzi przepyszna sałatka .
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 45
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 41
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 45
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 41
Składniki
Śledzie (u mnie w oleju ale mogą być solone ) płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy paski o grubości około 1 do 2 cm . Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę . Ugotowanego buraczka obieramy i kroimy w drobną kostkę możemy również zetrzeć na tarce o grubych oczkach . Jabłko można obrać lecz nie koniecznie , usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach .
Całość przekładamy do jednej miski dodajemy koperek , majonez dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku . Gotowego śledzia przed podanie schładzamy około 2 godzin .