Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie must have na świątecznym stole. Składniki wystarczą na dwie duże porcje, ale równie dobrze można zrobić z nich 4 mniejsze.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 52
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 104
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 41
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 38
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 32
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 52
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 104
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 41
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 38
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 32
Składniki
Pokrojone w kostkę płaty śledziowe zalewamy wodą. Moczymy przez ok. 30 minut, a następnie odsączamy. Marchew i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Namoczone wcześniej odsączone śledzie przekładamy do dwóch szklanek. Na nie wykładamy drobno posiekaną cebulę, smarujemy majonezem (po 1 łyżce), następnie wykładamy po łyżce buraków i ziemniaków, znowu smarujemy majonezem. Na koniec wykładamy marchew i jajka. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Dekorujemy wedle uznania.