Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatki w naszym domu goszczą dość często. Te ze śledziami lubi zwłaszcza mój mąż. Ostatnio to on przygotował sałatkę śledziową po japońsku. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu, a podana z pieczywem stanowi doskonałą zakąskę.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 101
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Śledzie, jeśli były solone, moczymy w wodzie, płuczemy i osuszamy. Kroimy w paski
Jajka kroimy na dość duże cząstki
Cebulę kroimy w niewielkie piórka
Ogórka kroimy w plasterki lub półplasterki
Groszek odsączamy z zalewy
Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy pieprzem ( wg uznania ) i ewentualnie solą ( trzeba uważać, aby nie przesadzić, jeśli śledzie są solone )
Śmietanę mieszamy z majonezem i zalewamy tym sałatkę. Jeszcze raz mieszamy, aby składniki pokryły się sosem