Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
matiasy myjemy, osączamy, zalewamy mlekiem - moczymy ok. 1 godz.
ugotowane ziemniaki studzimy i kroimy w grubą kostkę
cebulę w półtalarki lub piórka - wg upodobań. możemy ją dodatkowo oprószyć odrobiną cukru i odstawić na ok. 15 min. aby puściła sok
wymoczone, osuszone matiasy kroimy w paski ok. 3 cm
do ziemniaczków dodajemy cebulę i śledziki
w osobnym naczyniu mieszamy sos: śmietanę z majonezem i przyprawami, octem i cukrem. jeśli uznamy, że jeszcze czegoś mu brak, przyprawiamy wg uznania. tak przygotowanym sosem zalewamy sałatkę i delikatnie mieszamy.
gotową wstawiamy do lodówki na 24 godz. - jest smaczna dopiero, gdy się przejdzie:)
proporcje w przepisie są dowolne - ja zawsze mam z tym problem, dlatego wszystko robię na oko:)
smacznego:)