Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na sałatkę na co dzień, jak i od święta. Prosta w przygotowaniu z nieskomplikowanych składników. Całość przygotujesz w zaledwie 15 minut. Fot. AKPA/Gałązka
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 317
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 24
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 317
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 24
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Zielony groszek zblanszuj w gorącej wodzie i odcedź.
Sałatę lodową umyj i dokładnie osusz, poszarp na mniejsze kawałki. Szczypiorek posiekaj. Łodygi selera przekrój na pół, a każdą z połówek na plastry. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Boczek usmaż na patelni, tak żeby był chrupiący.
Majonez wymieszaj z cukrem.
Składniki na sałatkę układaj warstwami: na sam dół sałata lodowa, następnie seler i szczypiorek, później majonez i groszek. Wszystko posyp startym serem. Jeśli zdecydowałeś się na dodanie boczku, plastry ułóż na wierzchu.