Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sheraton to bardzo znana sieć hoteli 5-gwiazdkowych, które słyną także z doskonałych potraw serwowanych w swoich hotelowych restauracjach. Dania wyróżniają się użyciem regionalnych składników i połączeniem w ich w nietypowy sposób. Taka właśnie jest też sałatka Sheraton – na pierwszy rzut oka to surówka z kapusty. Jednak dodatek selera naciowego, kurkumy i estragonu nadają jej niebywałego i wyśmienitego smaku. To niestandardowe połączenie, ale warto go spróbować. Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych mięs, ale będzie też stanowić ciekawą przystawkę na imprezach czy wydarzeniach rodzinnych.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
Kapustę, sałatę i selera bardzo drobno poszatkuj i przełóż je do dużej miski sałatkowej.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je i dość grubo posiekaj. Dodaj je do kapusty.
Czerwoną cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Przełóż ją do pozostałych składników.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą składniki dressingu. Gotowym sosem zalej zawartość miski sałatkowej. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę Sheraton podawaj po schłodzeniu w lodówce, udekorowaną natką pietruszki.