Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Pierś kurczaka umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na łyżce masła, ostudzić. Pokroić na małe słupki. Sałatę podzielić na listki, opłukać. Winogrona opłukać, osuszyć, oddzielić od szypułek. Orzechy rozłupać, podzielić na połówki. Ser pokroić na małe kostki. Seler naciowy umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć na małe kawałki. Ocet wymieszać z oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos utrzeć z łyżeczką musztardy. W miseczce wymieszać ser, kawałki kurczaka, seler, orzechy i winogrona, dodać przygotowany sos z oliwy, octu i musztardy. List-ki sałaty porwać na mniejsze kawałki, wyłożyć nimi salaterkę. Na liściach ułożyć sałatkę i następnie polać ją resztą sosu.