Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji Magda Gessler zaproponowała sałatkę szwajcarską, czyli powszechnie nazywaną serową. W tym przepisie znajdziesz jej urozmaiconą wersję z kilkoma rodzajami sera.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20673
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20673
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Wszystkie rodzaje sera pokrój w cienkie paski, tak samo zrób z mortadelą albo szynką konserwową. Ogórki konserwowe odsącz z zalewy, ale nie wylewaj jej. Pokrój w drobną kostkę. Cebulę czerwoną posiekaj w piórka. Majonez i musztardę wymieszaj razem z łyżką soku z ogórków. Połącz składniki sałatki z sosem. Dopraw według uznania solą i pieprzem.
Najlepiej umieść sałatkę serową Magdy Gessler w lodówce około 30 minut przed podaniem. Źródło: Kuchenne Rewolucje