Sałatka selerowa z orzechami

Sałatka selerowa z orzechami
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
To jest przepis na błyskawiczną i smaczną sałatkę, taki zdrowszy fast food – jedno z tych dań, które można zrobić w 3 minuty… jeżeli oczywiście mamy obrane wcześniej orzechy włoskie:)

Składniki

  • słoiczek (160g) selera w zalewie octowej,
  • 100g kukurydzy (ok. pół puszki),
  • 100g sera zółtego,
  • garść rodzynek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • mała garść pokruszonych/posiekanych orzechów włoskich,
  • 4 czubate łyżki majonezu,
  • odrobina soli albo wcale,
  • świeżo mielony pieprz.

Przygotowanie

  1. Seler kroimy na krótsze nitki, dorzucamy kukurydzę, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach, rodzynki, orzechy, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i naprawdę odrobiną soli (możemy ją w ogóle pominąć).

  2. Na końcu mieszamy całość z majonezem i voilà!

Składniki
  • słoiczek (160g) selera w zalewie octowej,
  • 100g kukurydzy (ok. pół puszki),
  • 100g sera zółtego,
  • garść rodzynek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • mała garść pokruszonych/posiekanych orzechów włoskich,
  • 4 czubate łyżki majonezu,
  • odrobina soli albo wcale,
  • świeżo mielony pieprz.
Składniki