Sałatka ryżowo-warzywna z tuńczykiem

Sałatka ryżowo-warzywna z tuńczykiem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Pyszna, sycąca i bardzo chrupiąca ;-)

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka sałatkowego
  • 1 średni słoik ogórków konserwowych
  • 2-3 szklanek ugotowanego na sypko ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 duży por
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • kilka łyżek majonezu
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucamy ugotowany ryż razem z odsączonym tuńczykiem, a następnie po kolei dodajemy: oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę czerwoną i zieloną paprykę, pokrojone w kostkę ogórki, poszatkowaną cebulę, posiekanego w drobne paseczki pora, odsączoną kukurydzę i majonez.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 24 marca 2018
bardzo smaczna salatka! bardzo mi sie podoba ze dodalas sporo warzyw, to odswieza podstawowy przepis :)
bryssska 24 marca 2018
Dziękuję ;-)
fafiatko 24 marca 2018
:)
Składniki
  • 2 puszki tuńczyka sałatkowego
  • 1 średni słoik ogórków konserwowych
  • 2-3 szklanek ugotowanego na sypko ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 duży por
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • kilka łyżek majonezu
  • pieprz i sól
Składniki