Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Szklankę ryżu należy ugotować w osolonej wodzie (można z dodatkiem kurkumy - wtedy będzie żółty) i ostudzić (ja po ugotowaniu przelewam zimną woda i zostawiam do odcieknięcia). Ryż musi być ugotowany na sypko - nie może się kleić.
Gdy ryż będzie już gotowy dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki i paluszki krabowe również pokrojone w kawałki (nie za drobno). Dodajemy kukurydzę (odsączona z wody) i drobno posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy majonez.
Ja sałatki nie przyprawiam sola i pieprzem ponieważ majonez kielecki jest ostry i mi to wystarcza. Smacznego!!!