Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybka ,tania ,smaczna.

Składniki

  • 100 g ryżu
  • puszka tuńczyka w oleju roślinnym
  • mała puszka kukurydzy
  • mała puszka groszku
  • średniej wielkości cebula (u mnie różowa)
  • mała czerwona papryka
  • jajko ugotowane na twardo
  • łyżka śmietany 12%
  • łyżka majonezu
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko (jakieś 17 min od zagotowania wody dodajemy ryż). Osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy osączoną kukurydzę ,groszek ,tuńczyka ,pokrojone w kostkę jajko ,cebulę i czerwoną paprykę. Dodajemy po łyżce śmietany i majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (4)

Futka 17 sierpnia 2014
Boska sałatka! A tuńczyka uwielbiam w każdej postaci ;)
minnie 17 sierpnia 2014
Ja dodaję jeszcze ogórka konserwowego :) pycha.
ziembulka 18 sierpnia 2014
lubię takie sałatki ;) mniam!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 100 g ryżu
  • puszka tuńczyka w oleju roślinnym
  • mała puszka kukurydzy
  • mała puszka groszku
  • średniej wielkości cebula (u mnie różowa)
  • mała czerwona papryka
  • jajko ugotowane na twardo
  • łyżka śmietany 12%
  • łyżka majonezu
  • sól ,pieprz
Składniki