Sałatka ryżowa z surimi i kukurydzą

Sałatka ryżowa z surimi i kukurydzą
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Ewusssia
Sałatka z surimi świetnie nadaje się na kolację.

Składniki

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 250 g paluszków krabowych surimi
  • łyżka suchej natki pietruszki
  • łyżka kopru włoskiego
  • sól, pieprz
  • łyżka sosu czosnkowego
  • 3-4 łyżki majonezu

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Czerwoną cebulę obrać a następnie posiekać w drobną kosteczkę.Ogórki pokroić w kostkę.

  2. Jeśli mamy surimi mrożone, to odpowiednio wcześniej przed przygotowywaniem sałatki, wyjąć je z zamrażalnika i rozmrozić. Takie niezamrożone paluszki krabowe surimi należy obrać z folii, a następnie pokroić na paseczki o grubości ok. 0,5 cm.

  3. Wszystkie składniki wymieszać i gotowe.

Składniki
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 250 g paluszków krabowych surimi
  • łyżka suchej natki pietruszki
  • łyżka kopru włoskiego
  • sól, pieprz
  • łyżka sosu czosnkowego
  • 3-4 łyżki majonezu
Składniki