Sałatka ryżowa z surimi

Sałatka ryżowa z surimi
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: jolao
Sałatka na co dzień i od święta, prosta i smaczna.

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • woda do gotowania ryżu
  • 1 biała część pora
  • 3/4 puszki kukurydzy konserwowej
  • 150 g paluszków krabowych surimi
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka sosu 1000 wysp
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko. Odcedzamy i studzimy.

    Por kroimy w ćwierć plasterki, a surimi w dużą kostkę, dodajemy do ryżu razem z kukurydzą i koperkiem, mieszamy.

    Majonez mieszamy z sosem 1000 wysp i również dodajemy do ryżu, całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 12 stycznia
Pyszności!
KulinarnaChwila 13 stycznia
Pyszotka:)
Składniki
  • 1 szklanka ryżu
  • woda do gotowania ryżu
  • 1 biała część pora
  • 3/4 puszki kukurydzy konserwowej
  • 150 g paluszków krabowych surimi
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka sosu 1000 wysp
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
Składniki