Sałatka ryżowa z pomarańczą

Sałatka ryżowa z pomarańczą
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Angelina1
kolorowa sałatka idealna zimą, gdy czekamy z utęsknieniem na wiosnę

Składniki

  • 2 woreczki ryżu
  • puszka czerwonej fasolki
  • pól puszki kukurydzy
  • pęczek pietruszki
  • 1 słodka pomarańcza
  • kilka kawałków papryki konserwowej czerwonej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować, ostudzić.
    Fasolkę przepłukać, osączyć, kukurydzę osączyć.
    Paprykę pokroić na kawałki, pomarańcze obrać i pokroić na kawałki, natkę pietruszki posiekać.
    Dodać oliwę z oliwek, szczyptę soli i przeprzu, wymieszać. Odstawić do lodówki.

  2. Używam do przepisu papryki konserwowej własnej roboty, jest ona łagodna w smaku i słodkawa.

Komentarze do przepisu (1)

nikola2005 14 stycznia 2014
Piękna kolorowa sałatka, z pomarańczą jeszcze nie jadłam koniecznie muszę spróbować!! :)
Składniki
  • 2 woreczki ryżu
  • puszka czerwonej fasolki
  • pól puszki kukurydzy
  • pęczek pietruszki
  • 1 słodka pomarańcza
  • kilka kawałków papryki konserwowej czerwonej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli i pieprzu
Składniki