Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie.smaczne,troszke pikantne ;)
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 542
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 423
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 879
Składniki
Przygotowanie
W rondelku przesmazyc pokrojona cebule,czosnek,imbir.Nast dodac marchewka pokrojona w plasterki,ale poprzednio usunac slodki miaz.Ugotowac ryz bez soli,(przelac przez sitko i pozostawic do okapania)W innym garnuszku gotowac piers,tak dlugo az bedzie mozna kawalki rozdzielac widelcem,
Wrzucic marchewke do cebuli ,dodac mrozony groszek,Dusic to az marchew bedzie miekka.Nast wrzucic do tego pokrojona widelcem piers.Do rondelka wlac troszke oleju i wbic jajko ,szybko mieszac.Wlac to do reszty.
Wrzucic ugotowany ryz do zasmazki ,wsypac 1lyzeczke soli,pieprz(bardzo duzo,pieprz daje ten superowy smak).Deliktanie wymieszac uwazajac zeby ryz sie nie zepsul.