Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ryżowa z tuńczykiem, świeżymi pomidorami i ogórkami małosolnymi.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 96
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 203
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 96
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 203
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Pomidory /odmiany o małej zawartości soków/ przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, przekrawamy i odsączamy z soków i oczyszczamy z pestek. Kroimy w kostkę. Paprykę czerwoną i ogórki małosolne równiesz kroimy w kostkę. Ser żółty /o ostrym smaku/ ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Dodajemy majonez wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem /możemy użyć czosnku od kisxonych ogórków/, doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i harissą. Mieszamy i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce.