Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (może być z dodatkiem vegety albo kostki rosołowej). Do ugotowanego ryżu dodajemy mieszankę warzywną odsączoną od zalewy, starty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Wszystko przyprawiamy pieprzem i solą do smaku - dodajemy sos czosnkowy i mieszamy razem. Przepis można dowolnie modyfikować, bawić się smakami - zamiast sosu czosnkowego można dodać majonez i drobno posiekany czosnek. Ciekawego smaku dodaje starty zielony ogórek (ale wtedy sałatki nie możemy za długo przetrzymywać w lodówce). Ser żółty równie dobrze można zastąpić wędliną, gotowanym bądź smażonym kurczakiem. Smacznego!