Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agulam22
Pożywna, łatwa w wykonaniu sałatka. Idealna jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie.Polecam wegetarianom.

Składniki

Przygotowanie

  1. -ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie i studzimy go -ogórki zielone obieramy ze skórki i kroimy w kostkę -ogórek kiszony pokroić w kostkę -rzodkiewkę przekroić na pół a następnie pokroić w cieniutkie plasterki -pomidora wydrążyć z pestek i pokroić w kostkę -szczypiorek posiekać bardzo drobno -wszystkie składniki wymieszać doprawić solą i pieprzem i dodać majonez -ponownie wymieszać i pozostawić w lodówce ok 1 godz Smacznego!!

Komentarze do przepisu (2)

haliso 12 października 2009
Pomysłowa sałatka ,muszę wypróbować-mój syn pewnie śię ucieszy- jest wegetarianinem..
pozatym Twoje... Czytaj całość »
Pomysłowa sałatka ,muszę wypróbować-mój syn pewnie śię ucieszy- jest wegetarianinem..
pozatym Twoje przepisy są proste i apetyczne.
niva 15 sierpnia 2016
Super sałatka, prosta i smaczna :))
Składniki
Składniki