Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka rosołkowa to doskonały przykład oszczędności i praktyczności w kuchni, ponieważ składniki jednej potrawy – gotowane warzywa z rosołu - są wykorzystywane do stworzenia kolejnej. Ta metoda nie tylko ogranicza marnotrawstwo, ale również wzbogaca smak sałatki, nadając jej głębię i esencjonalność. Dzięki temu potrawa zyskuje fantastyczną głębię i esencjonalność. Potrawa wzbogacona jest kiszonymi ogórkami, które dodają chrupkości oraz delikatnym groszkiem konserwowym urozmaicającym smak. Majonez połączony ze śmietaną nadaje przyjemnej kremowości. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, po długim schłodzeniu w lodówce.
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Składniki
Warzywa z rosołu wystudź i pokrój w kostkę. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i pokrój tak jak pozostałe warzywa. Groszek odsącz z puszki. Możesz użyć też mrożonego groszku i krótko go gotować. Ogórki kiszone drobno posiekaj i odłóż na sitko do odsączenia. Dla podkręcenia smaku możesz dodać małą cebulkę lub kawałek pora. Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce.
Majonez zmieszaj ze śmietaną, dopraw solą i czarnym pieprzem. Wymieszaj sos z warzywami i odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut do schłodzenia. Przed podaniem posyp sałatkę natką pietruszki. Podawaj z kromką ciemnego, domowego pieczywa.