Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna sałatka wymiatająca z resztek lodówkę i dodatkowo ozdoba stołu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Mięso z piersi kurczaka i jajka drobno posiekaj. Część jajka odłóż do przybrania sałatki, resztę wymieszaj z mięsem. Dodaj starty ser, ziemniak pokrojony w drobną kostkę i 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Wszystko przypraw, ketchupem, majonezem, solą i pieprzem, wymieszaj. Z sałatki uformuj kształt plastra ananasa. Ja posłużyłam się obręczą do tortów, tworząc półokrąg ze spadem w dół. Lekko uklepać sałatkę, wyrównać i schłodzić w lodówce. Resztę natki posiekać i wymieszać ze startą skórką z ogórka. Paprykę zetrzeć na średnich oczkach tarki i odcisnąć.
Po schłodzeniu sałatki, zdjąć obręcz. Całą sałatkę lekko wysmarować majonezem. Boki obłożyć natką i ogórkiem, potem górną obwódkę jajkiem, środek obłożyć papryką. Pozostaje stworzyć nasiona, do tego używamy oliwek.