Mięso z piersi kurczaka i jajka drobno posiekaj.
Część jajka odłóż do przybrania sałatki, resztę wymieszaj z mięsem.
Dodaj starty ser, ziemniak pokrojony w drobną kostkę i 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Wszystko przypraw, ketchupem, majonezem, solą i pieprzem, wymieszaj.
Z sałatki uformuj kształt plastra ananasa. Ja posłużyłam się obręczą do tortów, tworząc półokrąg ze spadem w dół.
Lekko uklepać sałatkę, wyrównać i schłodzić w lodówce.
Resztę natki posiekać i wymieszać ze startą skórką z ogórka.
Paprykę zetrzeć na średnich oczkach tarki i odcisnąć.
Po schłodzeniu sałatki, zdjąć obręcz.
Całą sałatkę lekko wysmarować majonezem.
Boki obłożyć natką i ogórkiem, potem górną obwódkę jajkiem, środek obłożyć papryką.
Pozostaje stworzyć nasiona, do tego używamy oliwek.
Komentarze do przepisu (10)
*Przejdziesz do wersji klasycznej