Sałatka porowo-jajeczna

Sałatka porowo-jajeczna
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Sałatka która jest obowiązkowa na moim świątecznym stole.

Składniki

  • 2 duże pory
  • 10 ugotowanych na twardo jajek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoik korniszonów
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Pory oczyszczamy i przekrawamy wzdłuż na pół,a potem kroimy w cieniutkie paseczki. Pokrojone pory parzymy przez około 2-3 minut we wrzącej wodzie, a następnie dokładnie hartujemy zimną woda i odstawiamy do odcieknięcia z nadmiaru wody. Sparzonego i odcedzonego pora przekładamy do miski i dodajemy pokrojone w kostkę ugotowane jajka, pokrojone w kostkę korniszony, odcedzony groszek i kukurydzę oraz majonez.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 29 marca 2018
Idealna!Coś dla mnie:)
bryssska 29 marca 2018
To super ;-)
GREGORHSPEED 29 marca 2018
Do takiej nie trzeba mnie przekonywać ;) Trzeba zabrać sztućce ;) Ale jeszcze palce są ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 duże pory
  • 10 ugotowanych na twardo jajek
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoik korniszonów
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • sól i pieprz
Składniki