Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, niezwykle świeża i soczysta sałatka owocowo-warzywna z dodatkiem delikatnej piersi kurczaka.
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1277
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Kurczaka nacieramy solą morska oraz curry. Gotujemy na parze 15-20 minut. Studzimy. Białą część pora cienko kroimy i solimy. Warstwę pora posypujemy ziarnami z kolby kukurydzy. Układamy ananasa pokrojonego w kostkę. Następnie wykładamy pokrojoną w kawałki pierś kurczaka. Za pomocą worka cukierniczego z ozdobną tylko wyciskamy majonez. Na warstwie majonezu układamy połówki jajek. Całość posypujemy pestkami granatu i koperkiem. Posypujemy solą ziołową oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.